Jem podobnie, możesz spróbować dołożyć jeszzce jedno jajko albo ilośc tłuszczu trochę zwiększyć, bo te pół łyżeczki to malutko. Dobra jest jajecznica na kokosowym? Robię na maśłe klarowanym, albo na boczku, bo mój olej kokosowy pachnie i jakoś mi nie koresponduje ;-) Próbuj kombinuj - nie sprawdzisz - nie będziesz widziała ;-) Zmieniony przez - [...]
1.Okej, ooo moje ulubione masełko :) 2.Tuńczyka w oleju wywal daj w wodzie albo w sosie własnym(oni to tam Castrola leją :)) ) Wywal banana, jaki jest jego cel? 3.Okej ale daj jakieś tłuszcze jeżeli to przedtreningowy to najlepiej nasycone, masło klarowane,wiórki kokosowe,olej kokosowy albo smalec. 4.Białko okej i tutaj dodaj tego banana z 2 [...]
tanio nie znaczy dobrze.. oliwa z oliwek, tran, omega3, orzechy wloskie, olej kokosowy.. sumując najtaniej to chyba wyjdzie z tego wszystkiego oliwa z oliwek ;)
[...] Kolacja Chovine 31 III 18:28 Dżem Łowicz 100 procent owoców Chovine 18 II 18:53 Posiłki okołotreningowe Chovine 17 II 17:12 Źródła białka w diecie DawidAch 29 I 17:43 Olej kokosowy z Biedronki Chovine 29 I 17:20 Rozplanowanie treningu Chovine 23 I 00:22 Czy zmniejszacie kaloryczność Chovine 19 I 21:46 Ile czasu przed treningiem? Chovine [...]
Olej kokosowy spełnia tutaj akurat dość istotną funkcję przed wysiłkiem. Masło orzechowe zawiera kwas fitynowy i nie jest metabolizmowane tak jak mct z oleju.
Olej kokosowy jest bardzo dobrym tłuszczem do smażenia jak i do spożywania na zimno. Znakomicie się sprawdza w porze okołotreningowej. Śmiało możesz dać siemię lniane kilka razy w tygodniu zamiennie z orzechami, wyjdzie pewnie taniej:) Dokładnie jeżeli chcesz nieodtłuszczone to pozostaje kupić całe i zmielić . Pozdrawiam
Możesz na czym chcesz jedynie co to musisz pamiętać o zasadach przygotowania posiłków na tłuszczach w zależności od ich rodzaju, bo każdy tłuszcz ma inną temperaturę dymienia i nie każdy nadaje się do długiej ekspozycji na wysokie temperatury. W przypadku oliwy z oliwek jeżeli nie będziesz bardzo długo smażył to jak najbardziej się nada. Ja [...]
Można też trochę inaczej, same białka zmiksuj w blenderze/ubij, dodaj do smaku ewentualnie trochę cynamonu, czy odrobinę niskotłuszczowego kakao , słodzik , wylej na patelnię i podsmaż na pamie (ew. odrobinie tłuszczu np. olej kokosowy) Po usmazeniu z obu stron, na wierzch mozesz wrzucic jakies niskoweglowodanowe owoce , te 50-70 g truskawek czy [...]
Dokładnie tak. Na początek najlepiej zaczać od poisłków zbilansowanych - czyli zawierających b+w+t. Nie, olej kokosowy to nie oliwa. Nie ma potrzeby zastępowania czegoś czymś, najważniejsze jest urozmaicenie. A przy tłuszczch prawidłowe proporcje kwasów tłuszczowych http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje